Annecy "Pearl of French Alps"

Hei dere!

Her kommer det en litt annerledes blogg. Jeg var så heldig å få reise til Annecy i Frankrike med jobben i fjor. Den byen satte sine spor og nå vil jeg fortelle hva jeg opplevde. Vi fløy til Geneva flyplass, så med buss i 1 time til hotellet i den nye delen av Annecy. Dette er en by jeg skal tilbake til med kona. Den siste, nye delen av byen er som mange andre byer, men når du kommer over til den eldre delen av byen nede ved havna og parken får du en flott opplevelse. Det var mange flotte restaurant og små koselige butikker for de som liker litt shopping :)

Det som trekker meg til steder er arkitektur og utforming som er i de tidligste delene av byen. Det er veldig spennende å se hvordan de har bygget alt. Hvordan de har planlagt byen og hvordan den har vokst.

 

I toppen av åsen forbi gamlebyen ligger Château d'Annecy  som ser over og utover Lac d´ Annecy. Denne delen var stengt da vi var der så jeg fikk ikke fotografert noe der. Jeg var der i september og temperaturen havnet på 28 grader. Noe som jeg ikke hadde regnet med, det å finne en shorts var en liten utfordring når alle butikker hadde tatt frem høst og vinterklær.

Jeg sto opp tidlig den nest siste dagen og gikk ned mot gamlebyen, det var helt stille og ikke en sjel å se.
Etter noen timer begynte renholds personalet og varebilene og komme, men det gikk stille for seg og byen våknet i et rolig tempo med soloppgangen.
Denne opplevelsen gjorde innrykk på meg mens jeg var der og noe jeg har reflektert over flere ganger i ettertid.

Imens jeg gikk rundt i gatene så jeg et hotell som lå helt nede ved elven rett ved det historiske fengselet.
Her skal jeg bo neste gang jeg er her. Det å nyte en kaffe med denne utsikten fra den verandaen ligger nå høyt opp på min bucket list.
Her ligger linken ;) http://www.palaisannecy.com/en/hotel-annecy/

Ja fengsle jeg pratet om var litt av grunnen til at jeg ville ned ditt tidlig uten forstyrrende elementer.
Jeg brukte litt tid og kjeftet på noen svaner som absolutt skulle være med på bilde, etter litt diskusjon og to steiner ble de borte ;). Her kommer bildet av fengselet som nå er omgjorde til restaurant. Fengselet ble bygget rundt år 1200 og var i drift frem til den franske revolusjonen.
Etter at jeg var fornøyd med bildet av fengselet vandret jeg en tur rundt i smågater langs elven.
Det var fremdeles fredelig i gatene og jeg surret rundt i en god stund før jeg gikk mot hotellet for å få meg litt frokost.

Håper dette inspirerer dere til å sjekke ut denne byen.

Fortsatt god helg

Håvard