Workshop med Morten Hilmer

Hei dere.

I helgen har jeg vært så heldig å få være med på en workshop, med den danske naturfotografen Morten Hilmer.

Jeg sitter nå på søndag med mange inntrykk og mye tanker. Det var et steg tilbake til grunnleggende fotografi. Han ga oss utfordrende oppgaver for å få oss til å revurdere hvordan vi ser bilder vi tar, og hva vi tenker før vi trykker på utløseren.

Han er en kunnskapsrik mann og har lang erfaring. Dette legger du fort merke til når han snakker. Det er gøy å se andre med samme lidenskap for fotografi som en selv.

En av kravene til utstyr var en makro linse. Det er en linse som brukes til å fotografere alt fra insekter til små blomster. Dette har jeg aldri brukt, men vurdert mange ganger. Jeg lånte en av en venn og stillte klar lørdag morgen. Dette er et felt jeg vet lite om. Under ser dere det første forsøket på et bilde med makro linse. Dette tror jeg fort kan bli et spennende felt å utforske.

Lørdagen avsluttet vi med litt gjennomgang av dagen og bildene.

Søndag ble vi enig om å møtes ute. Her ble vi bedt om å bruke en time på å finne et bilde, men vi fikk bare ta et bildet. Dette var en øvelse som var uvant, men spennende å holde seg til.

Under ser dere resultatet.

Etter dette fikk vi muligheten til å utforske litt på egenhånd. Det jeg la merke til er at jeg ikke ville ta det innlysende store landskapet, men de mer intime bildene. De som lett blir oversett når jeg er ute og fotograferer.

Når det er sagt er jeg ikke sikker på det siste bildet. Jeg er usikker på om det jeg så ble fanget med kamera? De fleste så en fugl i flukt. Det som trakk meg til bildet var hvordan linjene førte deg igjennom bildet.

Hvis dere er nyskjerrig på hvem Morten Hilmer er så se linkene under.

Morten Hilmer

Morten Hilmer Youtube

God Søndag

Håvard.